Zákaz predaja testovanej kozmetiky v EU!

24.02.2013 10:56
 
Po dlhoročných protestoch, petíciách a kampaniach sa nám konečne podarilo dosiahnúť cieľ o ktorý sme sa snažili rok čo rok. Možno už viete, na čo narážam. Presne tak, ide o zákaz predaja testovanej kozmetiky na zvieratách. V celej Európskej únii! Tento zákon začne platiť už 11. Marca. Takto znie správa, ktorá teší milióny ľudí. Myslím, že toto je jasný dôkaz, že ľudia majú v rukách obrovskú silu a moc, pretože sme si to vybojovali aj my, obyčajný ľudia žijúci na území SR
.
Pravda je ale taká, že sa zakázal dovoz do EU iba pre kozmetiku, čo znamená že prostriedky do domácností, pesticídy, tabakové výrobky, farmaceutiká a iné chemikálie sa testovať stále budú.
 
Existuje množstvo humánnych pokusov, ktoré nahrádzajú testovanie na zvieratách. S použitím viacerých rastlinných alebo živočíšnych živých buniek, vypestovaných v laboratóriu, možné vytvárať tkanivové kultúry. Tie verne napodobňujú tkanivá, ktoré sa nachádzajú aj v ľudskom tele.
Každopádne, je to veľmi dobrý začiatok, dúfam, že v takomto duchu budeme pokračovať a že sa bude dariť. Pretože nič nie je nemožné! A aký vplyv má táto správa na vás?