Sloboda zvierat

03.01.2013 19:40

 

Sloboda zvierat je celoslovenská nezisková organizácia s cieľom chrániť zvieratá a zastávať sa ich prirodzených práv, slobody a blahobytu.
Jednou z aktivít je aj časopis PRECIT, ktorý je prvým časopisom zaoberajúcim sa touto problematikou. Dá sa zohnať resp. zakúpiť v rôznych stánkoch ale taktiež na podujatiach robené Slobodou zvierat. Podujatia – to je druhá činnosť. Poriada demonštrácie, prednášky a výstavy, ktoré môžete kedykoľvek navštíviť a tým to spôsobom aj podporiť.
Jednou stranou ich práce je informovanie ľudí. Na to používajú ich vytvorené letáky, brožúrky, plagáty a iné informačné materiály. Na dosiahnutie svojich cieľov vynakladajú naozaj veľké úsilie a to bez finančného zisku. O to viac by si zaslúžili 2% z dane ktoré aj vy môžete darovať.  

 

Nesmieme zabudnúť ani na ich ďalšiu aktivitu. Robia výučbové a výchovno-náučné programy pre školy. Zaujímavou formou tvorené prezentácie, pracovné listy a výklad skúsených dobrovoľníčok a dobrovoľníkov deti alebo tínedžerov zaujme a niečo si z toho aj vezmú.
Poskytujú 24 hodinovú poradnú službu a linku pomoci. Linka pomoci je telefónne číslo  ktoré môžete kedykoľvek kontaktovať ak sa stanete svedkom týrania zvierat.
Taktiež priamo hľadajú domov pre opustené zvieratá v útulkoch, zverejňujú stratu zvieratka alebo nájdenie.

 

Logo organizácie