Pestúnska rodina

30.04.2013 18:55
 
S pojmom „Pestúnska rodina“ ste sa pravdepodobne už mnohokrát stretli. Viete však, čo to naozaj je? Je to akoby krátkodobá náhrada za útulok. Dobu si môžete dopredu zvoliť, alebo predĺžiť či skrátiť. Rodina sa o zvieratko stará, teda ho na vlastné náklady kŕmi, umýva atď. Z útulku si môžu psíka alebo mačičku zobrať z viacerých dôvodov, no najčastejší je problém s malou kapacitou. Pre nové zvieratko už nie je viac miesta a preto sa buď utratí, alebo sa nájde rýchlo trvalý domov/pestúnska rodina.

 

Ak ste už počuli slovo „dočaska“ tak to znamená to isté ako pestúnska rodina. No zvieratko si nemôže zobrať len tak ktokoľvek. Rodina musí spĺňať isté podmienky ako napríklad dostatočný priestor, dostatok financií pre uživenie zvieratka a pod.
 

 

Pri tejto téme sa však názory rozchádzajú. Niektorí tvrdia, že je to hlúposť, pretože sa zvieratko aj tak naspäť vráti do útulku, navyše so zlomeným srdcom.  Alebo majú jednoducho odpor k cudziemu zvieratku. Iní zase tvrdia, že je to skvelá možnosť ako ukázať deťom, že mať psíka/mačičku nie je len hra. No a taktiež je to možná záchrana pred utratením. Aký názor si o tom vytvoríte vy je len a len na vás.