Medvedie farmy - Domov medveďov bez nádeje

11.03.2013 13:00
 
Medvedie farmy – „Domov medveďov bez nádeje“
Medvede bez nádeje na nový, plnohodnotný život. To sú zvieratá žijúce v extrémne malých klietkach. Aby ste si vedeli veľkosť klietky predstaviť, poviem vám že sa v nej nemôžu ani otočiť. A to je fakt. Často neodborné zavádzanie kanyly do žlčníka nedobrovoľne musia podstupovať  stovky medveďov v Číne a jej širokom okolí. Táto medvedia žlč sa totiž používa pri výrobe kozmetiky, ale aj niektorých liečiv. Musím podotknúť, že táto medvedia žlč sa v liekoch môže nahradiť, veda ide totiž dopredu.
Približne 25% medveďov zákrok neprežije. Ostatné zvieratá sú nemilostne odsúdené na päť, alebo v horších prípadoch pätnásť rokov v žalostnej existencii v klietke, ktorá porušuje všetky práva zvierat.
Na Vietnam sa však usmialo šťastie. V roku 2005 sa po niekoľkoročnej kampani Svetovej organizácie na ochranu zvierat WSPA sa stretli zástupcovia ministerstva pôdohospodárstva, aby podpísali dohodu o postupnom vyradení medvedích fariem z činnosti vo Vietname. Táto ochrana v sebe zahŕňa aj mikročipizáciu medveďov pre zabezpečenie ich kontroly, otvorené záchranné centrum v Národnom parku Cat Tien pre medvede, ktoré boli zhabané z  fariem kvôli nelegálnemu obchodu.

Komentáre k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok