MačkySOS

03.01.2013 21:08

 

Dá sa povedať, že je to organizácia pre záchranu zvierat a teda konkrétne mačiek. Ich hlavnou činnosťou je hľadanie domova pre opustené zvieratká z útulkov a karanténnych staníc. Táto úloha nie je vôbec jednoduchá. Od začiatku ich vzniku našlo domov cez 2000 mačičiek a kocúrikov. Priemerne za rok si vďaka tomu to projektu nájde majiteľov 250 mačiek, čo nie je malé číslo.  Bohužiaľ aj napriek tomu sú útulky stále preplnené a praskajú vo švíkoch.
Informujú o náleze a strate mačky. Ak sa aj Vám privodilo jedno z tých dvoch pokojne informujte združenie na ich e-mail. Zaiste Vám budú chcieť pomôcť a Váš inzerát publikujú na ich často navštevovanej stránke (www.mackysos.sk)  
Niekedy sa im do rúk dostanú mačky v katastrofálnom stave. Zranené či choré - liečenie je veľmi nákladné a pre to by si určite zaslúžili 2% z Vašej dane, iste by sa potešili.

 

Okrem toho na stránke môžete nájsť aj odborné poradenstvo veterinárov. Ak by ste mali akýkoľvek zdravotný problém so svojím maznáčikom, stačí napísať. Bohužiaľ to nie je online poradenstvo, tak že na odpoveď si budete musieť počkať aspoň tých 24 hodín.
Nesmieme nespomenúť  konanie kultúrno-športových podujatí, na ktoré sa naozaj oplatí prísť. Tým to spôsobom šíria informácie, ktoré otvárajú ľuďom oči. Na takéto „akcie“ často pozývajú aj známejšie osobnosti ako je napríklad Adela Banášová, ktorá istý rok moderovala podujatie, a pod.  

 

No a nakoniec pripomenieme aj vplyv na zmenu legislatívneho stavu v súvislosti s ochranou zvierat.

 

Logo združenia